В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата

...
В миналата статия ви разкрихме няколко малко познати неща, около красивата
Коментари Харесай

Любопитни факти за Варна, които може би не знаете

В предходната публикация ви разкрихме няколко малко познати неща, към красивата ни морската ни столица, като това, че варненският делфинариум е уникален на Балканите , а през 1929 година настава една от най-студените зими, и Черно море замръзва.
В тази част ще ви представим още забавни обстоятелства за Варна, които може би не знаете:
Варненската морска градина е най-големият сходен парк на Балканите
Едно от обичаните места за отдих и разходка на варненци и посетители на града е Морската градина. А знаете ли, че тя е най-големият парк на Балканите и е обявена за произведение на парковото изкуство? Тя е наложителна спирка за туристите, така като в нея се намират доста забележителности – Природонаучният музей, Зоологическата градина, Делфинариума, Аквариума и Военноморския музей. В Морската градина има и детски ъгъл, където децата да се забавляват, до момента в който родителите им си почиват и пият кафе.

Πpeз 70-тe гoдини нa ХХ вeĸ близo дo Bapнeнcĸoтo eзepo e oтĸpитo нaй-cтapoтo oбpaбoтeнo злaтo в cвeтa, ĸoeтo билo нa възpacт oт oĸoлo 7000 гoдини. Значимите находки могат да се видят в Археологическия музей във Варна, както и в Националния исторически музей в София. Гордост за града е, че експозицията е пътувала до Съединени американски щати и Япония, заради огромния интернационален интерес.
Аспарухов мост е един от най-големите на Балканите
Внушителният мост, който свързва Варна с квартал " Аспарухово ", именуван от варненци " Аспарухов мост " е измежду емблемите на морската ни столица. Той е дълъг съвсем 2 км. и може да издържи на трафик до 10 000 транспортни средства дневно.Той в действителност е измежду най-големите на Балканите. 
Първият първенец на България по футбол е от Варна
Още една горделивост за морския ни град е локалният тим " Владислав ", който за първи път печели купата през 1925 година. Отборът е   съществувал независимо в интервала 1921 – 1945 година Той е бил измежду най-силните родни тимове до Втората международна война. Още по-голяма горделивост за тима е, че той става първенец на България не един, а цели три пъти, също по този начин е троент притежател на Царската купа. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР